Κάλεσμα 28ης Φεβρουαρίου στον Αγρο

ΚΑΛΕΣΜΑ 28ηςΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΓΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Όσοι από τους φίλους και μέλη του αγρού επιθυμούν να εργαστούν, μπορούν να συμμετέχουν στις ακόλουθες εργασίες κατά σειρά προτεραιότητας:
Προετοιμασία σαμαριών φύτευσης καλοκαιρινών καλλιεργειών στο κεντρικό τμήμα του αγρού.
Τσαπίζουμε τα χόρτα στα σαμάρι αλλά και στους διαδρόμους.
Τοποθετούμε όλα τα αγριόχορτα για κομποστοποίηση εκτός από τις αγριάδες που τις πετάμε στα σκουπίδια .
Σκαύουμε με στενή τσάπα ή κασμά σε βάθος 25-30 εκ. και αφαιρούμε τα ριζώματα της αγριάδας .
Σκορπίζουμε 2-3 σακουλάκια κοπριά και μετά με φαρδιά τσάπα τσαπίζουμε σταυρωτά και ενσωματώνουμε την κοπριά. Δημιουργούμε σαμάρι πλάτους τουλάχιστον 1,2-1,5 μέτρα .
Δημιουργούμε μικρά σαμάρια κατά μήκος του μεγάλου σαμαριού σε απόσταση 30 εκ. με τουλάχιστον 4 γραμμές φύτευσης για το καλαμπόκι – φασόλι. Απόσταση σπόρων επί της γραμμής φύτευσης 40 εκ. Τοποθέτηση τουλάχιστον 2 σπόρων /θέση φύτευσης .
Το ή τα επόμενα σαμάρια μπορούν να έχουν πλάτος 80-120 εκ. ενώ δημιουργούμε και εδώ γραμμές (σαμάρια ) φύτευσης με πλάτος 40 εκ. και απόσταση από σπόρο σε σπόρο 40 εκ. επίσης για συγκαλλιέργεια ηλιόσπορου & αγγουριού.
Η συλλογή τσουκνίδας είναι επιθυμητή ώστε να φτιάξουμε τσουκνιδόζουμο για τις λιπαντικές ανάγκες των φυτών (χρειαζόμαστε περίπου 5 κιλά φρέσκιας ή 1,5 αποξηραμένης).
Δεν βοτανίζουμε καθόλου την τσουκνίδα και το χαμομήλι στον αγρό όπου και αν βρίσκονται .

Οι παραπάνω οδηγίες δόθηκαν από την Τεχνολόγο Γεωπόνο Μαλτέζου Παναγιώτα στα πλαίσια εθελοντικής ενημέρωσης-καθοδήγησης μελών και φίλων του Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο Ελληνικό.

Οι φωτογραφίες ειναι απο τον Αγρο!

Advertisements