Ημερίδα 20 Μαρτίου 2016

______________, 20.3.2016 ______________ & ____________________ - ________________________ & ____________

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ/ΣΠΟΡΟΙ

20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ώρα 11.30 π.μ.- 16.00 μ.μ.

11.30 π.μ. Εισηγητής – Συντονιστής

Ομιλητής Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού στο Ελληνικο

Ομιλητής Βλαστού (αναφορά στο βιβλίο «Η Αρπαγή της σοδειάς»)

ΒΙΝΤΕΟ Συζήτηση Σαϊνατούδη (Πελίτι) με τη Βαντάνα Σίβα

12.00 “Οικολογία και Γεωργία”, Γεράσιμος Αράπης, καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Ένας άλλος τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης είναι αειφόρος και εφικτός”, Aνδρέας Βαρώτσος, γεωπόνος-οικονομολόγος, βιοκαλλιεργητής, πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ηλείας.

“Οι σπόροι και η σημασία τους για τη ζωή μας”,
Βάσω Κανελλοπούλου, Πελίτι.

«Τα μεταλλαγμένα στην υγεία”, Γιώργος Χαριτάκης,
δρ Πανεπιστημίου του Αιγαίου, ειδικός καρδιολόγος, ομοιοπαθητικός.

13.00-14.00 Διάλειμμα – Φαγητό (προϊόντα Βλαστού)

14.00-15.00 Δημόσια συζήτηση
15.00-16.00 Καραγκιοζοπαίχτης Ιάσονας. Εισιτήριο 2-4 ευρώ.
Διάθεση του βιβλίου της Βαντάνα Σίβα «Η Αρπαγή της Σοδειας».

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

Αγαπητοί συντοπίτες,

Ο «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός Ελληνικού» από κοινού με τον «Βλαστό» και με την υποστήριξη του «Πελίτι» σας καλούμε στην ημερίδα που διοργανώνουμε την

ΚΥΡΙΑΚΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«ΓΕΩΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ» για να συζητήσουμε το πρόβλημα της διατροφής που στις μέρες μας παίρνει διαστάσεις εκρηκτικές: Κανένας πια δεν ξέρει τι τρώει και οι περισσότερες τροφές είναι τουλάχιστον ύποπτες, γιατί καλλιεργούνται με τη χημική γεωργία, δηλαδή με χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία μας. Υπάρχουν φάρμακα, όπως κάποια ζιζανιοκτόνα που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο. Σε έρευνα της Greenpeace στην Ελλάδα αποδείχτηκε ότι μήλα και αχλάδια που εξετάστηκαν ήταν γεμάτα δηλητήρια και, φυσικά, ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλα τα συμβατικά φρούτα και λαχανικά. Σε άλλες έρευνες που έγιναν στη Γαλλία και τη Σκοτία στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (γτο), κοινώς «μεταλλαγμένα», αποδείχτηκαν τα προβλήματα υγείας που προκαλούν, μέχρι και στειρότητα! Και ενώ στην Ευρώπη οι γτο είναι απαγορευμένοι για ανθρώπινη χρήση, ως ζωοτροφές κυκλοφορούν ελεύθερα. Μεταλλαγμένο καλαμπόκι, σόγια, βαμβακόπιτα κ.λπ. περνάνε στον οργανισμό των ζώων και μέσω αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό! Παράλληλα, με τη συνεργασία των ΜΜΕ της διαπλοκής και των κυβερνήσεων, οι πολυεθνικές επιτίθενται με πολλούς τρόπους κατά της παραδοσιακής γεωργίας, όπως π.χ. –Με νόμο εμποδίζουν τους πολίτες να καλλιεργούν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά. –Απαγορεύουν στους αγρότες τη συλλογή και τη φύλαξη σπόρων, για να αγοράζουν τους σπόρους που κατασκευάζουν ή/και πατεντάρουν οι πολυεθνικές -Μέσω των ΜΜΕ της διαπλοκής και των κυβερνήσεων προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μόνη λύση για να λυθεί το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη είναι η χημική γεωργία κ.λπ. Οι συνέπειες είναι τραγικές, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές. Οι μεν παραγωγοί γιατί εξαθλιώνονται με διάφορους τρόπους στο μέτρο που δεν μπορούν να αντιταχθούν στις πανίσχυρες πολυεθνικές όσο παραμένουν μόνοι, όχι δηλαδή συνεταιρισμένοι, οι δε καταναλωτές κυρίως εξαιτίας της καταστροφής της υγείας τους. Για να αντισταθούμε σ’ όλα αυτά, πρέπει πρώτα να ενημερωθούμε υπεύθυνα και σωστά.
Στην ημερίδα που διοργανώνουμε θα μιλήσουν επιστήμονες που γνωρίζουν πολλά πράγματα γύρω απ’ αυτά τα ζητήματα

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (γτο), ΚΟΙΝΩΣ ΤΑ «ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ»